Гречка (обов'язково з вершковим маслом) - дуже калорійна і поживна їжа, яка містить в собі все необхідне: білок, вуглеводи, жири. Плюс ще в гречці містяться такі вітаміни, як B1 - 28,7%; B6 - 20%. Також гречана крупа багата на магній, залізом, калієм, фосфором і ін.
Висипати гречку зі склянки в каструлю і залийте її холодною водою так, щоб води було трохи більше самої крупи. Поставте на конфорку каструлю і чекайте, поки вода закипить.
Як тільки вода закипіла, почекайте приблизно 1,5 хвилини і знімайте її з вогню. Далі, НЕ знімаючи кришку з каструлі, просто чекаємо протягом максимум 20 хвилин, поки каша «пріє». Після цього для більшої переконливості рекомендую спробувати кашу на готовність.
Кидаємо вершкове масло в гречку і перемішуємо. В принципі, можна тепер уже розкладати по тарілках!